Üsküdar Üniversitesi, 2013-2014 Eğitim – Öğretim döneminde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümüne öğrenci alımına başlayacağını açıkladı.
Türkiye’de 31 üniversitede 10 yılı aşkın süredir tekniker yetiştiren Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümü, ilk defa İstanbul’da bir üniversite tarafından öğrenci alacak. Üsküdar Üniversitesi sitesinde yaptığı açıklamaya göre 8’i tam burslu, her biri 14 öğrenci olacak şekilde %75, %50 ve %25 burslu ve 30’u normal olmak üzere 80 öğrenci alacağını açıkladı.
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü
Bölümün Amacı: Program, gıda, ilaç ve kozmetik endüstrisinde ekonomik değeri olan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin biyolojik, ekolojik, genetik ve sistematik özellikleri, kültüre alınması, doğadan toplanması ve korunması, kimyasal içerikleri ve analiz yöntemleri, temin edilmesi, üretimleri ve kalite kontrolleri, kullanım alanları ve etiği konusunda bilgileri disiplinler arası ve akademik bir anlayış içerisinde alarak temel bilgi düzeyine sahip olan yardımcı teknik personelin yetiştirilmesini amaçlamaktadır.
İş İmkanları: Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri unvanını alan bu program mezunları; Tıbbi bitkiler ithal ve ihraç eden firmalar, bitkisel ilaç imal eden laboratuvarlar, bu bitkilerin yetiştiriciliği yada toplayıcılık faaliyetlerinde bulunan sektörler, tıbbi bitki drogları üreten ve satışı yapan işyerleri, aktarlar, güzellik salonları, bitkisel ilaç yapan ve satan eczaneler, aromaterapi merkezleri, parfümeri ve kozmetik sanayinin yanı sıra Tarım, Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesindeki ilgili kuruluşlar, narkotik bitkiler ve bitkisel kökenli kaçakçılıkla ilgili kriminoloji ve adli tıp laboratuarları, gümrüklerde ithal ve ihraç bitkisel ürünlerin kontrolleri, üniversitelerin ilgili bölümlerinde yer alan herbaryum ve bitki labarotuvarlarında yardımcı teknik personel olarak istihdam edilebilirler. Bunun yanı sıra öğrendikleri bilgilerin ışığı altında bu alanda faaliyet gösteren iş alanları kurabilirler. Bu programı tamamlayanlar 2 yıllık ön lisans mezunu statüsünde olacaklarından Ziraat Fakültelerinin Bitkisel Üretim Bölümlerine dikey geçiş yapabilirler.
Bkz. http://www.uskudar.edu.tr/281-2013-2014-egitim-ogretim-yilinda-yeni-acilan-programlar.html
http://ue.anadolu.edu.tr/Tab/GenelBilgiler/Sayfalar/default.aspx
You must be logged in to post a comment Login