El-Kanun Fi’t-Tıbb Kitabı’nın yazılışının 1000. Yılı vesilesiyle Canik Başarı Üniversitemiz tarafından 20 Aralık 2013 Cuma günü İbn-i Sina Konferansı düzenlenmiştir.
Bu konferans vesilesiyle El-Kanun Fi’t-Tıbb Kitabı ve İbni Sina’nın günümüz gençlerine öneminin vurgulanması amaçlayan Canik Başarı Üniversitesi, Konferans süresince kitabın ve muhterem yazarının tanıtımının yanı sıra geleneksel tıp, geleneksel musikimiz ve geleneksel sanatımızı tanıtıcı etkinliklere de yer vermiştir.
Etkinlik programı şöyle:
09:00 Geleneksel Müzik Dinletisi
09:30 Açılış ve Protokol Konuşmaları
10:00 Açılış Konuşması
Prof Dr. Kadircan Keskinbora – Kitab el-Kânun el-Sagîr el-Tıbb (Küçük Tıp Kanunu), İbn Sina’nın Hayatı, Eserleri, Bilim Dallarındaki Etkileri, Batı Dünyasında Yankıları
12.00 Öğle Yemeği
14:00 Oturum 1 – Sunum
Prof. Dr. Kamaruddin Mohd Yusoff – Tıbbın Kanunu’nda Ba (Honey in the Cannon of Medicine)
14:45 Kahve arası
15:00 Oturum 2 – Sunum
Dr. Muammer Yıldız – İbn-i Sina’nın hastalıklara bakış açısı (Ibn-i Sina’s Perspective on Diseases), Koruyucu Hekimlik – Gıdaların ilaç olma özelliği (Priventive Medicine)
Prof. Dr. Ömer Akyol – Bitkilerle Tedavi (Fitotherapy)
18:00 Kokteyl
18:30 Geleneksel Müzik Dinletisi
19:00 Oturum 3 – Açık Oturum
Prof. Dr. Kadircan Keskinbora
Dr. Muammer Yıldız
Prof. Dr. Ömer Akyol
Duyuru: Canik Başarı Üniversitesi
Etkinlik haberi: İbn-i Sinanın, El Kanun Fit Tıp Eseri 1000. Yılında Anıldı
Muammer Göktürk
28 Nisan, 2015 at 4:35 pm
BASIN BÜLTENİ
—————————————————————————————-
“ İBİTAT 2015 “
1.İbn-i Sina Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu
Tarih : 30 Nisan – 2 Mayıs 2015
Yer : Meyra Palace Oteli – ANKARA
Düzenleyen Kuruluşlar:
Ankara Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Derneği,
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırmaları Derneği
Tıp dünyasının en büyük ismi olan İbn-i Sina’nın adıyla taçlandırılan sempozyumda, tarihin eski çağlarından beri bilinen ve uygulanan şifacılık, halk hekimliği, doğal tedavi yöntemleri, şifalı bitkiler ve benzeri organik ürünler, bilimsel çerçevede ele alınarak değerlendirilecek.
Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da destek ve katkılarıyla düzenlenen sempozyuma ülkemizdeki tıp ve eczacılık fakültelerinden çok sayıda akademisyenin yanı sıra, doktor, eczacı, fizyoterapist, gıda mühendisi, kimyager ve konuyla ilgili tüm meslek mensupları bildirileriyle katılacak.
Araştırmaları ve eserleriyle tıp tarihinde çığır açan İbn-i Sina’nı yaşamı, çalışmaları ve tıp dünyasındaki önemi konulu bildiriler, sempozyumun birinci gününde yer alacak.
Üç gün sürecek olan sempozyumda, sunulacak bildirilerin dışında, modern tıp yöntem ve tedavi süreçlerine destek olarak uygulanan akupunktur, homeopati, refleksoloji, biorezonans, hacamat, hipnoz ve benzeri yöntemler hakkında bilgiler verilecek ve eğitim çalışmaları yapılacak.
Yıllardır Tarihi Türk Müziği alanında araştırmalar yapan TÜMATA topluluğu, çalışmalarından örnekler sunarak sempozyuma renk katacak. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç yönetiminde çalışmalarını sürdüren topluluk ayrıca müzikle tedavi amaçlı bir ‘Baksı Dansı’ gösterisi de sunacak etkinlik içerisinde.
Piyasada “sağlık destek ürünü” ve “gıda takviyesi” adı altında satışı yapılan ürünlerle ilgili ithalatçılar, üreticiler ve sektör temsilcilerinin de katılarak bilgi paylaşımı yapacağı sempozyumu izlemek isteyen vatandaşlar, organizasyon komitesine başvurabilirler.
Bilimsel program ve sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgi
http://www.ibitat2015.org adresinden alınabilir.
Sempozyum Sekreteryası: Dr. Kamil Kasabalı- kasabali@gmail.com 0505 274 86 08
Organizasyon : Literatur – onureralp@litera-tur.com 0312 418 00 08
Medya Koordinasyon :Tio Yapımcılık – tioyapimcilik@gmail.com 0532 366 53 93